28 Ekim 2009 Çarşamba

ARININ DÜŞMANLARI GALİP GELDİ,GÖÇ

Uruk Kuşu,büyük zarar verdi bu sene.Arılar kovanlarından adeta çıkıp bal getiremediler.Mecburen suya uçanlar ,yem olmaktan kurtulmak için tüm oyunlarını sergilediler.Sonuç olarak arılar kovanlarındaki stok ballarını yemek zorunda kaldılar.Balları azalan arılar strese girdi ve ölümleri daha fazla olmaya başladı.
Çare, işte bu şekilde göç dedik.Ama gideceğimiz yerde de diğer bir düşman bizi beklemekte.
Kalamak arısı dediğimiz kızıl arı.Onlarla yaptığım mücadeleyi ben bilirim.Daha yeni kurtulduk zulümlerinden.

İşçiler de istemeden düşmanlarımız.Arı işi dediğimizde herkes kaçıyor.Küçücük sinekten korkuyorlar.Bu sene 50 tl'ye işçi bulmakta zorlandım.
Veterinerlerden bazıları.Arıcılara konaklama hususunda çok zorluklar çıkarıyorlar.Arıcı arkadaşımız tarlaya arılarını koymuş.ama tarlanın tapusu olmayınca konaklama alamıyormuş.Ben şahit oldum.Koca adam ağlıyortdu.
Nakliyeciler.Yolda pazarlık değişir ve istediğin yere kovanlarını götürmek istemez,yolun içine indirmemizi isterler.Yada ücreti artırırlar.Yolda uyumak isterler.Yemek molası verirler.Bu mola uzadıkça uzar.ve daha birçok lüzumsuzluklar.
İSRAİL.Urfa'ya bir çiğit getirdi.Bu yeni çiğit pamuğu bal vermiyor.geçen sene rezil olduk.Bu sene gidemedik.Bizi kurtaran pamuk balıydı.
Bal tüccarları.Allah onları islah etsin.Yayla balının tenekesini(27kg)120 tl'den almak istiyor ve sıkışan arıcılar yol paralarını çıkarabilmek için satmak zorunda kalıyorlar
.
ARICILAR BİRLİKLERİ! NE DURUYORSUNUZ? ELİNİZDEN GELENİ YAPIN.BİRLİK OLUN.BİZİ BU ACIMASIZ TÜCCARLARA TESLİM ETMEYİN.YURT DIŞI İLE ANLAŞMALAR YAPIN.EĞER BÖYLE YAPARSANIZ, ARICILAR İNADINA DA OLSA, BİR TENEKE BALINI BİLE VERMEZ ,SİZLERE SAKLAR.İSTERSENİZ TÜM TÜRKİYE'NİN BALLARINI TOPLAYABİLİRSİNİZ.
YOKSA ARICILAR BİR DAHA BAL ÜRETECEK GÜCÜ VE MORALİ BULAMAZLAR.SONUÇTA YAHUDİLER KAZANIR ÜLKEMİZ, DIŞ GÜÇLERİN ZEHİRLİ BALLARINA MUHTAÇ KALIR.
En büyük düşman hırsızlar.Bu sene ,duyduğum,Adana'da 400 kadar arı hırsızlandı.Peki bu arıcı ne kazanıyor da bir de arılığının başına bir de bekçi tutsun.Zavallılar kendileri kalıyor aç susuz.
PEKİ NEDEN BİR ÇÖZÜM BULMADILAR BU HIRSIZLIĞA.
''BU ARILIK UYDU ARACILIĞI İLE İZLENMEKTEDİR''DİYEMİYORUZ.
AMA EN YAKINDA BUNUN ÇÖZÜMÜNÜ BULACAĞIZ.
BEN KORSAN BİR ÇÖZÜM BİLİYORUM.BENİ ARAYANLARA SÖYLEYEBİLİRİM.HEMEN SIRRI İFŞA ETMEK İSTEMİYORUM.HIRSIZLAR DA BU YAZILARI OKUYORLARDIR.



3 yorum:

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

hocam adanaya selamlar
konuyu ne güzel masaya yatırmışsınız
yani arıcılık sevilmese bu ortamda yapılacak iş değil
arcılıkta bayağı yol aldığınız görülüyor
başarılar dilerim

UĞUR KIRAN dedi ki...

Mehmet hocam,arıcılık dünyasında olumlu işlere önderlik edecek adımları atacak kimse yok malesef.
Gemisini kurtaran kaptan gibi herkes kendi derdinde.
Yazık çok yazık.Bu ülkede hiç bir konuda doğru politika yok.Bu kafalarla olmasıda mümkün değil.

ali yener dedi ki...

MEHMET HOCAM İŞİNİZ BAYAĞI ZOR HIRSIZLIK İÇİN BİŞE DİYEMEM AMA YABİNİ ARILARA KARŞI BEN BU YIL FARE YAPIŞTIRICISI KULLANDIM VE İNANIRMISINIZ BELKİ 20 YILDIR BU İŞİ YAPIYORUM ARILARIM BU YIL ÇOK RAHAT BİR SONBAHAR GEÇİRDİ DİĞER YILLARDA ARILAR KORKUSUNDAN DIŞARI ÇIKAMAZDI BEN ÇOK FAYDASINI GÖRDÜM AYRINTILI BİLGİ VE RESİM ORGANİKCİYİZ ADLI BLOGUMDA BULABİLİRSİN SAYGILAR