9 Kasım 2009 Pazartesi

AICILAR BİRLEŞELİM

Tenekesini 100 ytl'ye almak isteyen insafsızlar için neden birleşmiyoruz? Hala bilgi paylaşıyoruz.En azından blog yazan arkadaşlar, bu konuyu dile getirseler olmaz mı?
Yazacakları şey''ALLAH'TAN KORKUN ''olabilir.

NE ZAMAN GÜLECEK TALİH YÜZÜMÜZE.

5 yorum:

Nihat YILDIZ - Ardahan dedi ki...

Değerli Mehmet Hocam yaklaşık olarak bir yıldan bu yana bloglardan ve siz değerli arıcı dostlarının engin bilgileri dahilinde ARI ve ARICILIK üzerine bilgilerimi pekiştirmekteyim. Bu sezon yani 2010 baharında edineceğim başlangıç kovanları ile arıcılık yapacağım. Tabiiki ilk etapta hobi daha sonrasını bilmiyorum nereye kadar gider. Sizin bu birleşme konusunda bende gördüklerimden acizane bir iki kelime yazmak istedim. Arıcılık konusunda az olsa bilgi sahibiyim. Bu yıl Kars ilinde ( ilçesini ve köyünü yazmayacağım ) Temmuz.2009 ayı içinde bir baba dostumu ziyaret için gittiğimde gördüklerim karşısında hayretler içinde kaldım. 100-150 kovanlı bir arılık gördüm bu normal ama içinde plastik leğenler, üzerinde tülbent ve üzerleri arı kaplı önce anlamadım ne bu diye daha sonra durakladım dikkatli ce baktım .... bu şahıslar dışarıdan gelen gezginci arıcılar birden gazla araçlarının plakası belli... Karsa oldukca uzak 500 km uzaktan geldikleri belli .yaptıkları bu kaliteli yayla balı diye övündükleri balın tenekesini değil 100 daha aşağı da verirler. bilmem anlatabildim mi ?

Ballı Baba dedi ki...

Mehmet hocam bu konuda tüm birliklerin ortak hareketi başladı bile. Şimdi bu hareketin ses getirmesi için tüm arıcılar olarak toplanırsak nasıl olur...

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliğince Muğla’ da Sınırsızlık Meydanında 12 Kasım 2009 saat 13:00 ‘da Ballı Eylem yapılacaktır.

Bütün Arı Yetiştiricileri İl Birliklerinin katılımının sağlanması, Bal markası olan İl Birliklerinin (Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliğine uygun) kendi markaları ile bal dağıtımına katılmaları , birliktelik sağlanması anlamında önemlidir. (250gr. 460gr. Gibi)

12 Kasım 2009 tarihinde saat 13:00’ da Muğla Sınırsızlık Meydanında buluşalım.

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

selamlar
hocam çok önemli konuya değinmişsin
arıcıların birleşmesi iyi olur
fakat bu nasıl olacak
ne zaman arıcılar bir araya gelse savaş çıkıyor
fikriniz çok güzel ama bu iş olurmu acaba

Mehmet Akpınar dedi ki...

Sayın Başkanım,bir gün sonra da bizim Adana'da,Adana Arıcılar Birliği tarafından bir basın açıklaması yapıldı.
Taşkın Bey'im,ben bugün basın açıklaması yapıldıktan sonra bir konuşma yaptım.Tüm basın izledi ve tv'lerde gösterecekler.
Konuşmamda ;arıcılar olarak ürettiğimiz balları ucuz vermeyeceğimizi,arıcılar birlikleri, yurt dışındaki ilgili yerlerle görüşme yaparak ballarımızı iyi bir şekilde değerlendireceklerini söyledim.
Ardahan Bey,teşekkürler.Sizi çok iyi anlıyorum.

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Hocam birleşmekten başka çare yok,elele verince çok daha güzel işlerin olacağına eminim.Saygılar sunuyorum.