25 Aralık 2009 Cuma

ARICI MEHMET KAYA

Arkadaşım Mehmet Bey, fizik öğretmeni.
Varoa ilacını beraber vermiştik.

Sıkıştığım zaman hep yanmdaydı.


Teşekkür ederim kendisine.



7 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Hocam geçmiş olsun, bu ne biçim arı ölüsü. Her taraf arı ölüsü dolu, sanki arı yolda yanmış, yada zehirlenmiş görüntüsü var.

Birde geçen bir arkadaşım buna benzer bir hadise anlattı. Sonbaharda tüm kovanların girişi dar ve varroa ilaçlaması olarak amitraz içerikli duman verilmiş. Havalandırma iyi olmadıgı için içeri giden duman kovanda uzun süre kalınca arılarıda zehirlemiş ve yanılmıyorsam 15 kovan arıdan bir kaç kovan kalmış onlarında anası kesilmişti.

Sizin kovanlarda resimlere bakıyoruz kanatsız yok sanki zehirlenme var. Tabi bu buradan görünen siz işin içindesiniz ve varroa birden bunu yapamaz. Yeniden geçmiş olsun, saglıcakla kalınız.

HAKAN SAKINMAZ dedi ki...

teşke tüm hocalar böyle olsa
arıcılık hsyatınızda başarılar dilerim

Unknown dedi ki...

Sayın Hocam,
Varoo bizlerin baş belası. Ne zaman benim kovanlarımda varoo yok diye düşünsek veya işi biraz ağırdan alsak sorunla karşılaşıyoruz. Ülkemizde arıcıların bir takvimi yok ve kullandığımız ilaçlar genelde başka arıcıların daha evvel kullandığı ve tavsiye ettiği ilaçlar. Böyle oluncada sorunlar kaçınılmaz oluyor. Tekrar çok geçmiş olsun.
Selamlarımla,

Mehmet Akpınar dedi ki...

ALİ,Hakan ve Saim Ahmet Beylerim;teşekkür ederim.Arılara duman verdik.Hemen müdahele etmem gerekiyordu.Çünkü birden çoğalmışlardı.Halbuki mücaanediyordum.Çeşitli varoa ilaçları kullanmama rağmen ttz ettiler.Adana ve çevresindeki arıcı arkadaşların bir çok kovanı bu illet yüzünden söndü.
..muz gribi gibi varoa da bu senenin kötü hastlığı.
Sebebini bilemiyorum.
Duman verince arılar biraz uçuştu.Ama fazla ölüm olmadı.Ali Bey'im iyi farketmiş,delikler biraz dardı.Havalandırması olmadığından zehir içerde biraz fazla kaldı.
Varoa ilaçlamasının en kötü yanı ananın kısırlaşması ve ana ölümleri sonrasında yağmalama.
Tüm arıyı kurtarmamız 20 kovana patladı.Ana kesmişler ve anasızlığını anlayan diğer kolonilerin arıları hemen tek tek seçip yağmalamışlar.
SONUÇ:Varoa ya dikkat.Aynı ilacı kullanmayın.

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın hocam,herişte olduğu gibi varroaya karşıda düzenli mücadele etmek gerekiyor.Umarım mücadelenizin meyvalarını başarılı bir şekilde alırsınız.Saygılarımla

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Mehmet bey, bundan sonraki yaşamında bir daha böyle bir durumla karşılaşmaman dileğiyle,geçmiş olsun.Saglıcakla kalın.

Mesologgi bee dedi ki...

HAPPY NEW YEAR 2010
And best results with honey produce