7 Ocak 2011 Cuma

KISA BİR ARADAN SONRA

Paleti ikiye kestik.
Bence güzel oldular.
Arı çiftliğimizin her yerini değerlendirmek zorundayız.
Toprağı da
Hemen hemen en kötü zaman ve bölgelerdebu yavruyu ,şükürler olsun gördük.Bu sene arılardan bazılarını Adana'nın sıcağında bıraktık.Diğer tecrübe ettiğim ırklar yavrudan kesildiler ve bazıları öldü.Ama buckfastlar görevlerini tam yapılar.
Bal ve yavru durumu
Arıları sıkıştırdık ve ortaya aldık.



4 yorum:

adem yamak dedi ki...

hocam . uzun zamandan beri haberlerini beklyoduk. arılarınız maşallah çok güzel. buğfastlar kışa az mevcutlamı girer kışlama özellikleri nasıldır açıklarmısınız. çalışmalarınızda başarılar dilerim. adem yamak çamçukur köyü karamürsel kocaeli.

Mehmet Akpınar dedi ki...

Adem Bey'im,Buckfastlar hiçbir zaman yavrudan düşmüyor.Kışa biz 5-6 çıtayla gireriz.Daha sonra 1-2 çıta alarak bir daha sıkıştırırız.Sıkıştırma yaptığımız ballı olan arılarımız kışı mükemmel geçirir.
Saygı ve hürmetlerimle.

Unknown dedi ki...

ortaya almanızın sebebi nedir? abi ,selamalar

Mehmet Akpınar dedi ki...

Abdullah Bey,Ortaya aldıktan sonra bir de çıtaların üzerine polar örtüyoruz.Savunmaya dahi faydası var.Asıl önemi hava boşluğunun arasında sıcak bir ortam oluyor.Kovanın sağından ve solundan soğuk vuramıyor.Bir nevi kovanı üçültmüş oluyoruz.Bazıları bölme tahtası yerine köpük koyuyor.Bakılmış kontrol edilmiş bir kovan oluyor.