7 Şubat 2013 Perşembe

MUM SIKMA MAKİNASI

 Alt kısım

 Üst kısım
 Mumları presleyen kısım

 Presleme için burgu aparatı.Çevirerek aşağıya doğru sıkıştırıyorsunuz.


 Yan tarafından söküp tabana mum koyuyorsunuz.



 Kulplarından tutup dışarıya çıkarıyorsunuz.
 Deliklerden eriyen mum aşağı hazneye,oradan musluk bölümünden dışarıya akıyor.

Mumu kazana koyduktan sonra kulplu demir levhayı yerleştiriyoruz.

8 yorum:

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

hocam
bloğunzudan bayağı istifade ediyoruz
güzel bilgiler var
karakovanları heralde ana arı kutusuna destekleme amacıyle kullanıyorsunuz
yanlış görmedi isek
adanada hakim olan arı ırkı genelde hangisidir
arıcılık hayatınızda başarılar dilerim

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

hocam
bloğunuzu gezinirken bi konu dikkatimi çekti
adanaya göre kovan uçuş delikleri bana biraz küçük geldi
dunya standardı 20 cm x 1 cm olması gerekirken
sıcak bölgede olduğunuzdan
ucuş deliklerinin daha geniş olması gerekmezmi küçük olduğunda arı oğula kaçmıyormu
bu konuda bigi lütfen
daha büyük olması gerekmezmiydi
başarılar

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

hocam
sizi msn ve face göremediğimden
sorularımı buraya yazacağım
inşallah sizi yormuyoruzdur hakkınızı helal edin
mumkunse 1 2 sorum olacak

1-bal sağımından sonra 2 bala gireken arı bitmesi oluyormu
oluyorsa bu sorunu nasıl çözüyorsunuz
sanal ortamda arılar bal sağımından sonra bitiyor şeklinde yazı yazılmış
sizce baldan sonr arı bitermi bitmezmi


2-kek konusunda düşünceleriniz nelerdir kekin arıyı yorduğunu öldürdüğünü soyleyenler var
sizin ilkbaharda arıya kek verdiğiniz görülüyor
3-karnıol arısı hakkında görüşünüz nedir
sizin bölgede olurmu bu ırk ile çalıştınızmı
çalıştı iseniz eksikleri varmıdır

çok sağolun
başarılar

Mehmet Akpınar dedi ki...

Taşkın Bey'im yorumunuzu yeni farkettim.
Karakovan alı almak için de kullanıyorum.
Adana'da genellikle Kafkas Melezi ırk çoğunlukta.Karniyol moda haline geldi.Bilinçli arıcılar buckfast kullanıyor.
Allah razı olsun efendim.sizlere de başarılar dilerim.



Mehmet Akpınar dedi ki...

Yağmalanma tehlikesi olduğundan.Bu sene,Yakınıma 300 kovan bir arı geldi.gelir gelmez aç olduklarından saldırıya geçtiler.Zayıflardan 10-15 tanesini yağmaladılar.Ben de aceleyle kireci koyu halde deliklere tıkayarak daraltma yaptım.
Arıların az olduğu yerlerde bu sıkıntı olmaz.sayı çoğaldıkça yağma tehlikesi artar.Hele pürenden bal aldıysanız.
bahar geldiğinde, arılar 7-8 çıtaya çıktığında uçuş deliklerini açarız.
Hoşça kalın.

Mehmet Akpınar dedi ki...

Taşkın Bey'im,bal sağımından sonra tabiki arıların kadrosunda düşüş olur.Bunun sebebi sağım bir savaş gibidir.Balı giden kovanın arıları aynı kadro olsa bile seyrek görünür.Muhakkak 8-9 çıtalık bir arı ise 2-3 çıtasını geri atmamalıyız.Sağımı yaptığımız akşam vitaminli ve .... li şuruplama yapmalıyız.Bu 3 gün devam etmeli.3.günden sonra arılar dalak vurur.Vermediğimiz petekleri artık yavaş yavaş verebiliriz.Bütün vermediğimiz çıtaları geri attıktan sonra işimiz bitiyor demektir.

Mehmet Akpınar dedi ki...

Kek savaşı bitmiyor.Yıl 12 ay kek verebilirseniz verin derim.
Ama şuruplamadan çıkan arılara kek vermeli ve kek verme işi erken bahara kadar sürmeli.
Biz yılbaşında ufak bir sağım yaptık arkasından şuruplama ve kek verme işini ihmal etmedik.Ortalama her koloni 2-3 kg kek yediler.13 Şubatta da şerbetlemeye geçtik.Şuan petek vermeye başladık.


.

Mehmet Akpınar dedi ki...

Karniol arısını Buckfast arılarıyla tanışmadan denemiş ve kullanmıştım.Güzel arılar.çok yavruya giderler.
Dünyanın yüzde 80'i karniyol kullanıyor.
bal bulamadığı anda tehlike baş gösterir.yani oğula gider.